Devetnaestogodišnji Nermin Handžić odnio je pobjedu ove godine na muzičkom takmičenju Zvezde Granda. Kada mu je voditelj izgovorio ime i samim tim proglasio pobjednikom, Nermin samo što nije izgubio svijest od prevelikog uzbuđenja i neizvjestosti koja je do tada bila.

”Ne mogu opisati osjećaj, ali vjerujem da nikom od vas u ovom trenutku ne bi bilo dobro. Večeras je svaki kandidat očekivao pobjedu i neizvjesnost je bila ogromna. Mislim da je ova godina bila najjača kada je u pitanju konkurencija, jer je svaki kandidat bio iznimno dobar i jak.”- rekao je Nermin.

Sa svojom mentorkom Viki Miljković uložio je mnogo truda i rada tokom proteklih mjeseci, ali ističe kako bi pobjedu koju je odnio najprije posvetio njoj, jer bez nje ništa od ovoga ne bi uspio.

”Pobjedu posvećujem svom gradu Tešnju, svojoj Bosni i Hercegovini, porodici i ne smijem zaboraviti , svojoj mentorici Viki bez koje ne bi uspio ovo da ostvarim. Proslava će biti organizovana, a vjerujem da u ovom trenutku Tešanj gori. Jedva čekam da se vratim u svoj grad i vidim kakva je tamo situacija. Tešanj nikada nije bio jači, što govori i 130 000 glasova. Takmičio sam se i u ‘Nekim novim klincima’, kada sam osvojio treće mjesto, ali ovo sad je moja prava pobjeda. ”- rekao je Nermin.

”Često sam tokom takmičenja govorio kako mi je bitno da uđem samo u finale, a onda mogu odmah i da ispadnem. Pobjeda i nije toliko bitna, možda jeste samo sad u ovom trenu, ali vidite i sami da ima mnogo poznatih pjevača koji su tokom takmičenja bili na petom ili šestom mjestu, a danas imaju ozbiljne karijere.”- dodao je pobjednik Nermin.