Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Pogledajte šta je SULTAN ERDOGAN uradio za ovog dječaka kad je vidio da ga trgovci tuku! – Alternativa

Ova užasna priča, desila se 2015. godine kada su se pojavile šokantne fotografije iz Izmira, gdje trgovac udara dječaka koji je prodavao maramice, a imao je samo jedanaest godina. Radilo se o dječaku iz Sirije, koji je pokušao na neki način da zaradi koji dinar, a trgovac je na ovaj način stavio veliku mrlju na skoro sve stanovnike Izmira.

O ovom događaju počelo se mnogo govoriti, i on je plasiran u medije, te su za njega saznali i turski premijer Ahmed Davtoglu, kao i presjednik Turske Tayyip Erdogan.

Oni su odmah reagovali, te da bi se na neki način odužili dječaku i njegovoj porodici zbog patnje koju su preživjeli, oni su im uplatiti odmor u jednom turskom hotelu, koji je bio jako ekskluzivan. Dječak ima tri sestre i jednog brata koje je poveo sa sobom na odmor.

Roditelji su bili jako zahvalni turskom presjedniku što se ovako ponio prema njima, i što nije dozvolio da ovaj ružni događaj prođe nezapaženo i nekažnjeno. Zahvaljivali su im se nekoliko puta i rekli kako će doviti Bogu da ih čuva i podari im dobro zdravlje.

Kako saznajemo, Erdogan je rekao svojim ljudima u stranci da moraju pronaći adekvatan posao za Ahmedovog oca, kako bi ova porodica mogla da živi normalan život u Turskoj.