Pogledajte šta se desilo u Dalmaciji! Da li i ostali Balkan očekuje ovakvo nevrijeme! (FOTO) – Alternativa

Pogledajte šta se desilo u Dalmaciji! Da li i ostali Balkan očekuje ovakvo nevrijeme! (FOTO)

I sami smo svjedoci da je ova godina počela jako drugačije u odnosu na predhodne barem po pitanju vremenske prognoze.

Naime, dok nas je do sada u ovom periodu svaki put dočekao snijeg, ove godine je potpuno drugačije. Naime, u mnogim zemljama Balkana do sada još nije pao snijeg dok u nekim je pao ali to je bilo kratkog vijeka. Međutim iako je do sada bilo tako sada može da se desi potpuni preokret.

Naime, u Sjedinjenim Američkim Državama prije par dana desila se velika sniježna oluja. Radi se o tome da je snijeg za samo par sati napadao u ogromnim količinama a pored toga je praćen sa jakim vjetrom. Dijelovi koji su najkritičniji su: New York, Teksas, Indiana, Oklahoma.

Kada pogeldamo pouzdane informacije možemo znati da u tim dijelovima živi preko 50 miliona stanovnika te bi ovo mogao da bude veliki problem. Međutim meteorolozi govore kako bi ovaj sniježni val mogao da bude u Evropi kroz par dana, a što se tiče Balkana stiže nam brže nego što očekujemo.

Dakle ovo je vid upozorenja koji nam govori da poslije priličnog toplog Januara nam stiže sniježna oluja i da bi svako trebao da bude na oprezu što se tiče ove informacije. Da li će zaista doći do ove oluje i na Balkanu ostaje nam da vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *