Amerikanka koja je već neko vrijeme nastanjena na kineskoj adresi zabrinula se za svog dečka, zbog čega je pokrenula međunarodnu potragu. Na kraju je saznala da se ona nalazi u Engleskoj, odnosno da se vratio kući u Norwichu gdje živi sa svojom suprugom i djecom.

Rachel Water bila je jako potrešena i ostala sama slomljenog srca, kada je njen partner sa kojim je imala ‘veliku i istinsku ljubav’, otišao na nekoliko dana u Veliku Britaniju da posjeti porodicu, a više se nikada njoj nije vratio. Od njegovog odlaska prošlo je šest sedmica, kada je odlučila da mora poduzeti neki korak i početi tragati za njim, iako je hiljadama kilometara daleko.

Ona je najrpiej napisala objavu na društvenoj mreži Facebook, pa se ponadala da neko ima ko će joj pomoći u traganju i da eventualno zna gdje se njen dečko nalazi. Postavila je njihovu zajedničku fotografiju, koju su napravili u Kini i zabrinuta napisala šta se desilo:

”Javljam se sa neobičnim upitom. Naime, moj dečko Paul McGree i ja smo živjeli već neko vrijeme u Kini, tačnije u Shenzenu. Početkom aprila on je otišao u Norwich da posjeti porodicu i više se nije vratio u Kinu, iako je bio dogovor drugačiji. Pokušala sam i da se čujem s njim, ali nisam uspjela. Zabrinuta sam da mu se nije nešto desilo! Ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o njemu , molila bih vas da mi javite!”

Jedan od njegovih prijatelja je vidio njenu objavu i napisao joj kako se Paul vratio supruzi i djeci. Obzirom na pandemiju koja se desila Paul je bio prisiljen da ostane u Kini, gdje je započeo vezu sa Rachel, a njoj nije govorio o svojoj supruzi i djeci koji ga čekaju doma.

Dvije godine kasnije kada se vratio kući, obnovio je ljubav sa svojom suprugom, a mladoj djevojci slomio srce i ostavio je bez objašnjenja.