Ovaj poštar je jednog dana došao pred vrata stana od 94-godišnje bake, i pozvonio je nekoliko puta. Malo je pričekao obzirom da je baka u ozbiljnim godinama i nije joj lako hodati, ali niko mu nije otvarao vrata. Začuo je plač iz stana, zbog čega je odlučio da provali u stan i tako je spasio jednoj starici život.

Džoš Hefta veeć nekoliko godina radi kao poštar u Sjevernoj Dakoti. Svaki dan prelazi istom rutom, te bi morao da prođe pored kuće Alis Paške. Starica bi svaki dan bila ispred kuće i srdačno ga pozdravljala, a dešavalo se i da ga pozove na čaj ili kolač.

To je jedna tako divna žena, ali se u januaru njenu zdravstveno stanje iznenada pogoršalo i bilo joj je teško hodati. Dok je Džoš jedan dan dostavljao poštu, vidio je da starice nema pred kućom. Prvo je mislio da joj ostavi pred vratima, ali obzirom da su se sprijateljili , a njega je interesovalo zašto je nema pred kućom, odlučio je da provjeri.

Zvonio je nekoliko puta, ali ona nije otvarala. Onda je začuo njen tanan glasić kako ga doziva u pomoć. Džoš je bio jako uplašen i zabrinut , te je morao da razvali vrata kako bi provjerio šta se dešava u njenoj kući. Starica je ležala na podu, nije mogla da se pomjeri.

Porodica je staricu smjestila u starački dom, a Džoš idalje redovno ide kod nje u posjetu. Tamo su ga nazvali ”poštar heroj”, a on je preponosan na svoj nosi nadimak.