Na internetu možemo da nađemo razne stvari, svako može da postavlja šta želi i piše šta hoće. Nadležni reaguju veoma sporo, odnosno tek kada se nešto loše desi, a neće da spriječi to na vrijeme i zaustavi nasilje na internet portalima.

Prošle godine smo mogli da vidimo kako se dosta ljudi odlučilo na samoubistvo, a sve to su uživo objavljivali na svojim profilima, na raznim društvenim mrežama. Osim toga, možemo vidjeti i druge grozote koje će sigurno ostaviti trag na nama.

Ovo je na Balkanu postalo sasvim normalno i dolazi do izražaja, jer smo svjedoci kako ne postoje nikakve kazne niti sankcije koje mogu da se izreknu za nanošenje ove štete. To je jedan od razloga zašto imamo priliku da čitamo razne gluposti p internetu i da se opterećujemo njima. Postali su poznati podcasti na prostoru Srbije, gdje se pojavljuju radni glumci, doktori ili profesori i tokom gostovanja govore o raznim temama koje su naročito popularne na društvo.

Tako je skoro gostovao psiholog Jovan Marić na Prvoj TV gdje je govorio o ženama u modernom društvu. Istakao je kako mu se ne dopada što žene u današnje vrijeme mnogo vremena bivaju vani sa prijateljicama, te da ne vode dovoljno brige o kući, porodici niti spremanju hrane. Čak i ne komuniciraju dovoljno sa svojim muževima.

Istakao je kako muškarci trebaju da otjeraju svoje žene iz kuće, kada one pređu pedesetu godinu, a da dovedu nešto mlađe. Te godine su za muškarce navodno najbolje, dok se za žene smatra da su stare.