Baka Milice Pavlović, Rada, koja je bila u životu pjevačice jedna od najbitnijih osoba, preminula je prije nekoliko dana nakon duge borbe. Njen djed je preminuo prošle godine, a obzirom da je njenoj baki bila potrebna stalna njega i pažnja, pjevačica ju je premjestila iz porodične kuće koja se nalazi u Bunibrodu u jedan gerontološki centar smješten u Beogradu.

Milica je bila jako vezana za svoju baku, koja je bila uz nju tokm odrastanja, a kada je preminula pjevačica se od nje zauvijek oprostila i na društvenim mrežama, gdje je sa svojim prijateljima podijelila orpoštajnu poruku koja tjera suze na oči.

”Priznajem! Srce mi krvari i raspadam se! Krvari, jer mogla sam da uradim još mnogo toga za tebe.. Nisi ti kriva, nisam kriva ni ja! Sve se odvilo bez naše volje! Sebična sam, jer sam željela da si uvijek tu uz mene, da te privijem uz sebe, da ti mogu ljubiti svaki dan okice i ruke.. Oni koji te nisu poznavali njima je lako, ali ja sam imala tu privilegiju da takva osoba bude pored mene.. Drago mi je da si baš meni bila namijenjena. Ti, osoba sa najčistijom i najljepšom dušom koja je koračala ovom zemljom.. Ko je oduvijek bio najljepša baba? Pa moja Rada!

Cijeli svoj život si posvetila drugim ljudima. Iako si odrasla u bogataškoj kući kao sluga, živjela si da imaš komad hljeba i krov nad glavom, ali upravo je to od tebe napravilo najbolju osobu na planeti. Mnogi su se ogriješili o tebe, svi u selu znaju i ko je to, ali ti bi i takvima zaplaila svijeću i molila se za njihovo zdravlje. Iz tvojih usta su se mogle čuti samo lijepe riječi, pjesme, a u životu te nikada nisam čula da si rekla ”Neću ili ne mogu”. Draga moja, idem dalje, ali sve me boli.. Suze me peku, srce me boli..

Idem dalje i svakim danom ću da bilježim nove pobjede, jer si me ti tako vaspitala i naučila. Cijeli svoj život si posvetila kako bih ja postala dobar čovjek i da trebam voljeti sve ljude. Nisi mi dozvoljavala da se ljutim na druge, nego da svima se javim i sa osmijehom kažem ‘Dobar dan’. Nikada te neću zaboraviti.” – napisala je Milica.