Teniseri u cijelom svijetu su jako plaćeni i dobijaju velike sume novca za svoj posao, međutim, to nije slučaj i sa životom ovog hrvatskog sportskog heroja. Ivanova priča bi bila za holivudski film, da je rođen u Americi i da je prošao sve ovo tamo.

Ivan Ljubičić, ima 42. godine i iza sebe uspješnu tenisku karijeru, kakvu bi mnogi poželjeli. Za njega se govorilo da je treći igrač svijeta, sa Hrvatskom je osjvojio deset turnira, kao i Davis Cup. Tokom svoje karijere zaradio je oko deset miliona dolara.

Ivan iza sebe ima poprilično težak život. Prije nekoliko dan ana svom Instagram profilu objavio je fotografiju koja nam to i potvrđuje. Vidimo socijalnu kartu na kojoj je pisalo da je ”izbjeglica”. Kao dvadesetogodišnjak osvojio je državno prvenstvo, a ubrzo poslije toga morao je da skupi svoje stvari u jednu torbu i napusti Banja Luku, svoju porodičnu kuću porodicu i prijatelje.

U tom trenutku nije mu bila bitna karijera, nego je samo mislio na svoju porodicu, da li će oni preživjeri , gdje će boraviti, ali i kako će se on snaći u Hrvatskoj. Sredinom maja 1992. godine došao je u Hrvatsku, sa bratom Vladom i majkom Hazir. Otac im je morao ostati u Banja Luci, jer mu vast nije dozvolila da krene sa porodicom. O ocu nije znao ništa punih pet mjeseci, a dani su izgledali kao godine.

Jednog dana im je zazvonio telefon, a sa druge strane žice bio je njihov otac Marko, koji je uspio da se prebaci do Siska. Bili su neizmjerno sretni saznavši da im je otac živ i zdrav. Kasnije su prodali svoju kuću u Banja Luci i uzeli jednu u Rijeci.