Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

”Pristala sam čuvati unuka, 10 eura po satu. Kćerka prvo nije prihvatila, ali kasnije jeste!” Priča koja je podijelila ljude! Da li je ispravno ili ne!? – Alternativa

Na Reditu je jedna baka odlučila da podijeli svoje iskustvo i ispriča kako se sve odigralo kada je u pitanju čuvanje unuka. Ona misli da ovo ne treba biti neuobičajno, nego da se svakoj baki plati za vrijeme koje provodi sa unukom. Ona je istakla kako rado provodi vrijeme sa unučadima i čuva ih, ali isto tako želi da bude plaćena deset eura po satu za svoj posao.

”Moja kćerka radi od ponedjeljka do petka, po osam sati. Jednog dana me pitala da li bih mogla da čuvam njeno dijete dva ili tri puta u toku sedmice. Rekla sam da mogu, ali i da mi plati za taj posao.”- napisala je ta baka.

Naime, od nje je zatražila da joj plaća satnicu po deset eura, ali njena kćerka nije pristala na to, jer joj je bilo previše. Baki nije bilo jasno kako joj kćerka ne može toliko da plati, kada ima odlična primanja. Baka je istakla kako nije nikakva jadnica, ali da ukoliko treba da se odrekne svog slobodnog vremena, onda treba i da bude plaćena za to.

Neki ljudi su ostavljali svoje komntare ispod njene priče, rekavši kako je lakše bilo da je rekla kako ne može i ne želi da joj čuva dijete, nego ovako da od nje uzima 2/3 plate.

Bilo je i komentara da samo kaže ”ne” i to je to, dok je bilo i onih koji su rekli kako baka manipuliše i pokušava svima da predstavi kako želi da pomogne, a ustvari treba biti iskrena i prema sebi i prema svojoj kćerci i reći da joj nije nikako prijatno da čuva djecu dok je ona odsutna.

Šta vi mislite o ovome?