Naim Peljaj, otac medicinske sestre koja je fizički napala staricu u staračkom domu u Peći, javno se ispričao za postupak svoje kćeri.

U izjavi za Kljan Kosova također se javno ispričao Nurinoj obitelji u Đakovici, rekavši da je objavljena snimka duboko pogodila njega i njegovu obitelj, prenosi Euronews.

Incident je izazvao veliko zgražanje na Kosovu, pogotovo jer je staričin sin Taurante Noura poginuo kao pripadnik OVK kod Đakovice 1999. godine.

“Draga obitelji i majko borca ​​za slobodu Taurante Noure, zahvaljujući njenoj krvi danas smo slobodni. Dijelimo vašu bol s vama i suosjećamo s vama u boli koju vam je nanijela naša kći”, rekao je Peljaj.

“Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dopustite mi da se javno ispričam vama, obitelji Nuer i cijeloj državi Albaniji u ime moje obitelji Peljaj, iz Novog Čela kod Peći. Uz Božju pomoć, ovo se više neće dogoditi Moralno i duhovno dugujemo svoje živote vama, obitelji Nuer iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je prouzročila naša kći.”

Peljaj je zatražio od pravosuđa da se pozabavi ovim slučajem.

“U slučaju naše kćeri, tražimo od pravosuđa da se zločin nad njom pozabavi sukladno zakonu”, zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.