Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Proklijali krompir ste bacali jer nije zdrav!? Dovoljno je da uradite OVU STVAR i biti će kao tek izvađen iz zemlje! – Alternativa

Naučnici koji rade na Linkoln Univerzitetu su nam dokazali kako smo cijeli život živjeli u velikoj zabludi , jer nismo smjeli da konzumiralo krompir na kojem su se pojavile klice. Mislili smo da je opasan po nas i naše zdravlje, ali ovo je dokaz kako je bezbjedan, pa čak i posjeduje materije potrebne za očuvanje zdravlja kod ljudi.

Do sada je velika većina vas sigurno bacala krompir koji je proklijao i željeli biste ga što prije se riješiti!? Ali, nemojte više praviti tu grešku, nego ga iskoristite. Koliko puta vam se desilo da ste krenuli praviti ručak i tada vidjeli da vam je krompir proklijao!? Niste željeli da ga iskoristite, nego ga bacite i ostanete bez ručka?

Prema riječima naučnika koji rade na ovom univerzitetu nema potrebe da se više brinete. Oni su dokazali da krompir koji je proklijao, jednako je zdrav kao i onaj koji nije. Dovoljno je samo da pokidate klice koje su izašle iz njega i ukus krompira je kao prije. Samo u Velikoj Britaniji u toku jedne godine pojede se oko 730 000 tona krompira , koje koštaju oko 230 miliona funti.

Kod nekih se desi da krompir proklije i poslije desetak dana. Većina ljudi odustaje od prodaje kada vidi da je krompi proklijao ili ružnog oblika. Klice neće uticati na njegov ukus niti se tako gube hranljive materije.

Iako se mnogo krompira baci samo dok se ljušti. Proklijali krompir je u suštini i jeftiniji, pa tako možete i da uštedite novca.