1997. godine oteli su mu sina, a ovaj otac nije niti jedan dan odustajao od potrage za njim, nego je svaki dan vozio motocikl po svim provincijama Kine, odnosno u dvadeset njih, kako bi pronašao svog sina. Prešao je čak 500 000 kilometara na svom motociklu, prije nego ga je pronašao.

Sin Guo Gangtang otet je prije 24 godina, dok se igrao u dvorištu porodične kuće u provinciji Šandong, a prilikom otmice bilo je dvoje ljudi. Ova otmica iskorištena je prilikom snimanja filma 2015. godine.

U Kini je generalno veliki problem otmica djece i svakodnevno se dešavaju, a kako saznajemo u toku godine desi se i po nekoliko hiljada otmica. Ministarstvo za javnu bezbjednost istaklo je kako se ovaj slučaj riješio uz pomoć DNK analize, kod djeteta koje je oteto.

Osumnjičeni za otmicu su ubrzo pronađeni i uhapšeni, te će im se suditi za počinjeni zločin. Guo je u svakom mjestu koje je obišao lijepio plakate za sina koji je otet, te je tom prilikom potrošio svu ušteđevinu koju je imao. Znao je i da prosi kako bi nešto zaradio za hranu i prevoz, a dešavalo se i da spava ispod mostova.

Na svu sreću njegov trud se na kraju isplatio i pronašao je svog sina. Kada su se sreli poslije mnogo godina, njihovoj sreći nije bilo kraja, a iz očiju su se slivale suze.