U današnje vrijeme, a naročito na našim prostorima, pojavljuje se sve veći broj ljudi koji mogu da predviđaju šta će se desiti u budućnosti, odnosno koji su ubijeđeni da posjeduju takvu sposobnost i moć.

Jedna od najpopularnijih proročica u Srbiji jeste Kleopatra, kojoj je odlazio i bivši fudbaler koji je igrao za Crvenu Zvezdu, a to je Vladan Lukić. On je tom prilikom pokazivao joj fotografiju na kojoj se nalazio njegov kolega Siniša Mihajlović.

Kasnije je on objavio svoju autobiografsku knjigu , koja je postala jedna od najprodavanijih knjiga u Italiji, a u njoj možete pročitati sve o tom odlasku kod proročice, te šta je to Kleopatra rekla da će se desiti njegovom kolegi.

Naime, otkrila je kako će Siniša u jednom periodu života mnogo da se razboli, da bi samo tri godine kasnije njemu ljekari dijagnostikovali leukemiju. Siniša je odmah započeo sa liječenjem, odlazio i na transplatacije koštane srži. Ubrzo nakon toga vratio se svom normalnom životu i mislio kako će sve biti kao prije.

Ali, iako je uspjeh bio veliki, njemu je prije nekoliko dana bolest se vratila , zbog čega je ponovo na bolničkom liječenju.