Jedna od tema koja je bila glavna i o kojoj se itekako pisalo i komentarisalo u protekloj godini je svakako razvod glumačkog para Lazara i Danice Ristovski, koji su odlučili da se razvedu poslije nekoliko decenija koliko su proveli u braku. Nakon razvoda, svako je krenuo svojim putem, oboje su se bacili na posao, gdje rade na nekim novim projektima. U medijima se dosta spekulisalo o tome koji je razlog bio što su se oni razveli, pa se tako kao jedan od njih spominjao i taj da je glumac našao znatno mlađu partnerku.

Koliko je to istina, nije nam poznato, jer ni jedno od njih dvoje se nije oglasilo povodom tih navoda, koje niti su potvrdili niti demantovali. Međutim, ono što se nije promijenilo jeste to da se javnost i dalje interesuje za njihove privatne živote, a novinari se trude da pomno prate svaki njihov korak. Nakon razvoda, Lazar je napustio njihovu porodičnu kuću, a sada se njegov novi dom nalazi u samom centru Zemuna, gdje je on vlasnik jedne velelepne vile koja se nalazi na Gardošu, gdje je on pronašao svoje utočište nakon svega što se izdešavalo u poslednje vrijeme.

Glumac ljetne mjesece najviše provodi u bazenu koji se nalazi na terasi njegovog novog doma, a njemu u posjetu često dolaze sinovi Jovan i Petar, a i sam glumac se ne libi da on svoje vrijeme provodi u bazenu, pa shodno tome bilo je nemoguće da on te svoje momente ne ovjekovječi sa fotografijom koju je on objavio na društvenim mrežama, ispod koje je on napisao sljedeće: “I kralj ima dušu… kod svoje kuće na Gardošu”, napisao je on.