Direktor bolnice ‘Dr. Laza Lazarević”, profesor doktor Jovan Marić nekoliko puta je gostovao u raznim televizijskim emisijama, i pokazao da će svima reći u lice kako stvari stoje, odnosno da nema dlake na jeziku i ne libi se reći svoje mišljenje.

Poznato je da se ovaj doktor bavi i ”sajber prostitucijom”. Priznao je kak su ga skoro pozvali jedni ljudi kojima je posao zabava za odrasle, ali isključivo preko interneta. NJegova zadatak je bio da djevojke nauči kako treba da se ophode prema muškarcima, kako da hvale njihove organe, da ih zavode i uzdišu.

On je uvijek uspio šokirati javnost sa asvojim izjavama , a često su mu izjave prepune netolerancije i nepoštovanja prema drugim ljudima. Kada je pjevačica Ana Nikolić imala problema sa tjelesnom težinom, doktor je nju prozivao i okomio se na nju dugo vremena. Govorio je kako debele osobe nemaju brige ni prema čemu, da su nepouzdani.

Pjevačici je govorio da treba uzeti tablete da spavanje, jer navečer ne može spavati zbog osjećaja gladi i ustaje da jede do kasno. Prema njegovim riječima samoo treba popiti tabletu i zaspati, te neće jesti do ujutru.

Javnost je najviše šokirao kada je rekao da žene koje pređu šezdeset godina treba vratiti materi , a naći sebi mlađu ženu, jer vam ova više nizašta ne služi.