Rasim Ćufurović koji živi u Velikoj Kladuši , a ima samo 37. godina , bio je jedno vrijeme rob na imanju koje se nalazi u Draganiću nedaleko od Karlovca. Tu su ga zvjerski premlaćivali i maltretirali, a sada je poslije svega toga izgubio živce, ne može normalno da živi, a i nema kuću i posao.

Otkrio nam je kako je skoro bio sa bratom Zlatkom Mandićem , te da su otišli na kafu, jer povremeno imaju kontakt pa prgovore po koju riječ. Pitali smo ha a li ga je kontaktirao ko iz Općinskog suda kako bi se započelo suđenje njegovim zlostavljačima, a on je rekao da niti ga je ko zvao, niti je imao mogućnost da da izjave.

Priznao je kako zbog svega što je preživio ponekad ima noćne more, sanja svašta, a nije ni čudo kada su mu živci mnogo popustili. Sada se nalazi u jednom centru u Hrvatskoj, prema njegovim riječima tu mu je dobro. Dobija i nešto malo socijalne pomoći, a ne voli da priča o zlostavljačima, jer to stvara poseban nemir u njemu.

”Pokušavam da ne pričam mnogo o tome, što manje govorim sve mi je bolje. Sada nemam ništa svoje, ni kuću ni posao. Dosta mi je što imam drugih problema koje treba da riješim. Sve ovo što se nalazi oko mene ide mi na živce, izgleda kao luda kuća. Što se tiče boravka u centru, tu mi je lijepo.”- rekao je Rasim.

Podinuta je optužnica protiv porodice Velić i to njenih osam članova. Međutim, još se nije desilo nikakvo suđenje, a Rasim se nada da će do toga doći uskoro.