Prvi put Aleksandru Prijović mogli smo vidjeti tokom takmičenja na Zvezdama Granda, gdje je od početka pokazala svoj talenat i svi su znali za nju. Jedna je od rijetkih koja se i kasnije zadržala na javnoj sceni, sada ima blistavu karijeru, a iza sebe mnoštvo hitova koji su visoko na ljestvicama TOP muzike.

Zvezde granda postoje već godinama, a tokom svih njih prijavilo se nekoliko desetina hiljada takmičara. Neki su od njih uspjeli, a neki se nikada nisu uspjeli probiti na javnoj sceni i postati poznati. Često vidimo da su neki pali u zaborav i nikada nismo više imali priliku da ih vidimo.

Prijovićka je postala još više poznata nakon svadbe sa sinom Lepe Brene, odnosno sa Filipom Živojinovićem sa kojim je dobila sina Aleksandra. Skoro svaki dan imamo priliku da čitamo o njihovim porodičnim odnosima, te se pojavljuju vijesti o mogućim problemima u braku ovog para, te da Aleksandra nije baš u najboljim odnosima sa Lepom Brenom. Ona je sve to nekoliko puta demantovala, ali obzirom da se radi o javnoj ličnosti, normalno je da često o tome i čitamo.

Prija je bila u žiriju jednog muzičkog takmičenja, kada se pojavila natjecateljica Snežana koja je otkrila da ju je sin prijavio na ovo takmičenje, te zapjevala pjesmu ‘Tebi majko misli lete’. Aleksandra je bila potrešena i počela je plakati, da joj je sva šminka bila uništena. Snežana je tom prilikom ispričala svoju tužnu životnu priču, kako se razvela od supruga, a njen sin kojji je imao samo šest godina morao je ostati kod njega.

Sina nije mogla da viđa često, nego samo ljeti za vrijeme ljetnih raspusta ili za praznike. Dok je ona ovo pričala Aleksadra je plakala, da je jedva skupila snage da da neki komentar na njeno pjevanje.