U originanoj verziiji ovog teksta je pisalo da je momak sa slike počeo je da studira u jednom gradu, daleko od porodične kuće,ošto nisu u dobroj materijalnoj situaciji, njegovi ljudi nemaju novca da ga pošalju, bio je primoran da nađe posaoi smještaj. Smještaj je našao kod jedne starije gospođe i nakon otkaza i nemogućnosti plaćanja kirije morao da zadovoljava staricu kako bi nastavio tu da živi.

Činjenice su zapravo muškarac s fotografije je 34-godišnji Britanac Philip Herron koji je 2019. godine izvršio samoubistvo zbog iznimno teških finansijskih problema, prema tvrdnjama njegove porodice.

Naime, samohrani otac troje djece bio je nezaposlen, dobio je obavijest o deložaciji i imao je oko 20.000 funti duga. U poruci koju je ostavio napisao je da smatra da će njegovoj porodici biti bolje bez njega. Fotografija koju su koristili anonimni portali posljednja je Herronova fotografija postavljena na društvene mreže nekoliko trenutaka prije njegove smrti. Shodno činjenicama članak je dobio ocjenu lažna vijest.

NAPOMENA: Članak je izmjenjen shodno činjenicama te je ispravljen i naslov članka.