CRC je jednom prilikom pred ostatkom svijeta otvoreno dao upozorenje Velikoj Britaniji, a samim tim i njihovoj kraljici Elizabeti da moraju odmah prestati sa ritualnim žrtvovanjem dječice koja su nevina. To nije bilo nikakvo upozorenje ni Kolindi , koja je odmah otputovala do Britanije kako bi posjetila kraljicu.

David Icke je poznati britanski novinar koji je o ovome govorio još prije nekoliko godina, kada je upozoravao cijeli svijet. Tada mu niko nije vjerovao u to, ali očigledno da je sve bila stvarnost. Navodno Velika Britanija na svojoj teritoriji ritualno ubija, sil*je i konada tijela ubijene djece.

Na osnovu svega ovoga postavlja se jasno pitanje, da li je onda Velika Britanija distributer i dobavljač te djece za cijelu Evropu!? Na ovu priču oglasio se i UN koji je rekao da Velika Britanija odmah mora prestati sa ubijanjem djece, inače će snositi velike sankcije. Glavni mediji ikako su znali za cijelu ovu priču, šutili su i nisu davali prevelikog značaja. Zašto niko ne smije o ovome javno da govori?

Odbor za dječija prava UN-a poslali su zahtjev Velikoj Britaniji da odmah prekinu sa lancem otimanja i preprodaje djece po Evropskom kontinentu, a koji uglavnom završavaju sa njihovim sil*vanjem i komadanja njihovih tijela. Voditeljica CRC-a koja je nekada radila i kao sudac Vrhovnog Suda Norveške, rekla je jasno da ovakvi izvještaji uništavaju Veliku Britaniju.

Kristen Sandberg je istakla kako je zabrinuta što se veliki broj djece otima u Africi i šalje u Veliku Britaniju, pogotovu u glavni grad, gdje se vrše mnogobrojna religiozna žrtvovanja djece.