Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Roditelje nisam mogla birati, ali vjeru mogu! Nada Topčagić priznala zašto joj je majka živjela u prikolici! – Alternativa

Prilikom jednog intervjua pjevačica Nada Topčagić je priznala kako je njena majka živjela u kamp prikolici, koji je tačan razlog, ali i da ona uopšte nije željela tako da živi. Ujedno je iskoristila priliku i da progovori o događajima koji su se skoro desili, a za koje su joj sugrađani zamijerili, iako po njenom mišljenju ništa loše nije uradila.

”Kada mi je bila sahrana ocu, hodža koji je bio na dužnosti u mom rodnom mjestu nije mi dozvoljavao da sahranim oca kako sam ja htjela, nego sam morala da poštujem njihove uvjete, te da im sve to platim. Nisam mogla da prihvatim činjenicu da sam se našla u takvoj situaciji i to u periodu koji je bio jako stresan za mene i moju porodicu.

Kasnije sam saznala da su oni imali dogovor sa tom jednom klesarskom radnjom, pa sam morala da prihvatim da mi sahrane oca po svojim principima. Njegov grob sam mogla pronaći pomoću četiri šljive koje su se tu nalazile, ali sad nema ni tih šljiva. Svoje ime nisam promijenila, nisam mogla ni da promijenim roditelje koji su bili muslimani, ali svakako da imam mogućnost da promijenim vjeru.

Sve što imam je zahvaljujući državi Srbiji. Nikog više nemam , roditelji su mi umrli, majka je zadnjih godina živjela u Njemačkoj sa sestrom, onda se preselila u kamp prikolicu. Od Republike Srpske smo tražili kuću za moju majku, ali oni njoj nisu dodjelili. Govorili su kako joj djeca mogu obezbjediti, jer joj je jedna kćerka u Njemačkoj, dok je druga pjevačica koja može da zaradi.

Sestra i ja pokušavale smo koliko možemo da se brinemo o majki i da joj olakšamo život, ali nismo mogle da se preslimo kod nje u prikolicu i da živimo zajedno.”- rekla je poznata pjevačica.