Bojana Jurković četrdesetdvogodišnjakinja i Radenko Brajdić takođe četrdesetodvogodišnjak iz Slovenije, tačnije Brezja osumnjičeni su da su najmonstruoznije zlostavljali svog trogodišnjeg sina, između ostalog bilo je i prisiljavanje da drži ruku na upaljenoj peći i gašenje cigareta po tijelu.

Slovenske novice su objavile izvještaj o dječakovim povredama, a prenose da se i roditelji brane izgovorom da su povrede nastale usljed dječakove nepažnje i loše ravnoteže. Slovenska javnost a i šira je ostala zgrožena. Izvještaj sa vještačenja je iznio na svjetlost još neke povrede koje su strašne kao što su prelom lobanje, rebara, lopatice …

Opekotine od gašenja cigareta je imao po čitavom tijelu, tvrde doktori, a imao ih je takođe i po dlanovima i po tabanima. Tužioci smatraju da su dječakovi roditelji prisiljavali da drži dlanove na upaljnoj peći prilikom čega je zadobio opasne opekotine.

Roditelji pak sve negiraju braneći se da je dijete imalo lošu ravnotežu zbog bolesti, a na nama je davidimo šta će se utvrditi u daljnoj istrazi.