Djeca koja žive na selu, još kada su mlada počinju da se susreću sa raznim fizičkim poslovima, koja mogu biti i teška za njih, ali oni svojim roditeljima u njima pomažu prije ili poslije škole. Uglavnom su u pitanju poslovi po njivi ili u voćnjacima.

Saška Tomanić ima samo 16. godina dolazi iz Pranjana a kako otkriva svoje dane raspusta provodi za volanom traktora. Ističe kako je ove poslove zavoljela još dok je bila jako mala, a oduvijek ju je privlačila vožnja traktorom. Imala je želju još odavno da vozi traktor, pa čim je malo stasala ispunila je sebi želju, iako su mnogi mislili da je premala.

”Kada sam bila četvrti razred osnovne škole prvi put sam sjela za traktor da vozim. Otac prvo nije htio da me uči, jer sam mala, ali onda sam uz njegovo strpljenje počela polako bez problema. Na početku se dešavalo da me pogleda uplašen, ali ubrzo sam pokazala da učim brzo i da nema razloga za brigu. Sada svako voli sa mnom da se vozi.”- rekla je Saška.

Svi u selu su upoznati sa njenom ljubavi prema traktorima, a komšije često kažu da je bolja od nekih muškaraca. I njena majka zna dobro voziti traktor, pa svi kažu da je od nje naslijedila taj talenat. Otac s njom nekada ide po lokalnim putevima kako bi se uvjerio da zna voziti.

Voli da balira sijeno, da kosi travu, ore njive. Istakla je da se ponosi tim poslom i da je nikad nije bilo stid raditi tu vrstu posla. Kada postane punoljetna planira da položi i da može neometano da vozi traktor.