Sestrić jednog od najpoznatijih i legendarnih pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, Bećir Cakić odlučio je da progovori o tome kakav je zaista bio brak Goce i Šabana i da li je javnost upoznata s njihovim odnosom.

Njemu je Goca ujna, ali sve ukazuje na to da porodični odnosi nisu onakvim kakvim se predstavljaju. Po svemu sudeći Goca je imala veliki uticaj u Šabanovm životu i uticala je na njegove mnogobrojne odluke.

Bećir je ispričao kako je Goca odvojila Šabana od njegove porodice, od većine njih, da je tjerala ga često da radi i drži koncerte, čak i kada nije bio sposoban, ali da je željela što više novca da donese u kuću za ”crne dane”. On je često bio odsutan od kuće, ali to joj nije smetalo, sve dok je radio i zarađivao. Iako Robert nikada od njih nije tražio, Goca opet nije željela da bude u njihovoj blizini.

Kasnije je dodao , kako ne želi o njoj mnogo da govori, naročito ne loše, iz poštovanja prema njegovom ujaku koji više nije s njima. Ono što ga je posebno rastužilo, jeste što Goca nije dozvolila da se imena Šabanove porodice nalaze na posmrtnice, a napisala je vjerenicu njihovog sina Mihajla.

Prema njegovim riječima, Goca je loša osoba kojoj je bio bitan samo novac, pa je nagovala Šabana da uzima i kapare za nastupe, dok je pokojnik bio jako dobar i voljen u svojoj porodici.