Mladić iz Jelaha po imeni Mirnes Kamišević postao je preko dana jako popularan, slobodno možemo reći zvijezda interneta, nakon što se pojavio video snimak na kojem se on obraća bračnom paru koji su došli iz inostranstva da pokupe smeće, koje su predhodno bacili u rijeku.

Oni su došli nekoliko dana na odmor, a to su iskoristili da se bahato ponašaju i bacaju smeće gdje god stignu. Ovaj mladić je otkrio da je bračni par prvo pokušao da pobjegne, ali da ih je on sustigao i upalio kameru da snima.

Većina dijaspore kada dođe na odmor u svoj rodni kraj počne se drugačije ponašati, kao da se nalaze iznad ostalih i rade stvari koje svakako ne bi trebali da rade. Svi se zapitamo da li smiju tako da se ponašaju u zemljama gdje su otišli, ali ubrzo i sami shvatimo da ne bi.

”Pokupite odmah to smeće što ste bacili. Jedna vam je kesa već potonula preduboko u rijeci i nažalost nećete moći da je pokkupite. Žalosno je kad vidim da dolazite iz Njemačke, a niste uspjeli da naučite nešto o njihovoj kulturi, Ovo može da uradi samo lud čovjek. Moje dijete koje ima samo četiri godine, ne bi uradilo ovako nešto.”- rekao je Mirnes.

Kada vidimo da se neko ovako ponaša i baca smeće u mjesta koja za to nisu predviđena, normalno je da se iznerviramo, a sada možemo samo da kažemo Mirnesu svaka čast kada si ovako reagovao.