Kod nas nije običaj da se preminuli kremiraju, pa se porodice teško odlučuju na taj čin, dok je u drugim zemljama to postalo svakodnevnica, a naročito kada je riječ o Indiji. Iako kod nas to nije česta pojava, pojavi se poneka osoba koja želi da ga kremiraju.

Takav slučaj desio se skoro i u Srbiji, gdje je Sara K. koja ima 31. godinu odlučila da kremira svog supruga kojeg je jako voljela, a koji je nažalost preminuo u saobraćajnoj nesreći. Nije mogla podnijeti da ga više nema i da neće osjetiti njegove dodire po sebi, pa je uradila nešto nesvakidašnje.

Nije željela da se odvoji od njega, jer kako navodi ovakvu ljubav samo jednom može da osjeti, te niti jedan sljedeći muškarac u njenom životu neće biti kao on. Razmišljala je kako će provesti život bez njega, pa je onda došla na ideju da ga zauvijek drži uz sebe.

Naime, njoj je došla na ideju jedna čudna zamisao. U Amsterdamu je kremirala svog pokojnog supruga, a onda njegov pepeo ugradila u svoje grudi, kako bi on uvijek bio uz nju, a naročito u blizini njenog srce.

Svi koji su čuli za njenu priču bili su šokirani, te im nije bilo jasno kako je uspjela da se sjeti takve stvari i to da uradi.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam svoje mišljenje u komentare!