Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

SARA KREMIRALA SVOG MUŽA, PA NJEGOV PEPEO UGRADILA U GRUDI: ”Želja mi je da moj Milan zauvijek ostane u meni!” – Alternativa

Obzirom da kod nas nije običaj, nemamo priliku često da čujemo da je neko od poredice svog bližnjeg kremirao. U mnogim drugim državama to je običaj i svakodnevno se dešava, a naročito je popularno u Indiji.

Iako kod nas nije običaj, to ne sprečava pojedince da se odluče na taj postupak. Tako se skoro desio jedan slučaj u Srbiji koje je mnoge iznenadio i niko nikada nije ni posumnjao da bi ovako nešto neko mogao da uradi. Naime, jedna žena je odlučila da svog supruga kremira.

Sara K. ima 31. godinu i izgubila je supruga u saobraćajnoj nesreći. Obzirom da ga je mnogo voljela i nije nikako mogla da se razdvoji od njega, ona je odlučila da ga kremira i njegov pepeo zauvijek drži uz sebe.

Njena ideja je mnogo čudna i niko nije očekivao da ovo uradi. Morala da njegovo tijelo kremira u AMsterdamu, a onda je njegov pepeo ugradila u svoje grudi, kako bi zauvijek bio pored njenog srca i uz nju. Najveći problem joj je bio da pronađe doktora koji bi to uradio, jer inače to nije u njihovoj praksi.

Šta vi mislite o njenom postupku? Da li je podržavate ili ne?