Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Savjet zlata vrijedan za žene 50+: Ovo oblačite i izgledati ćete duplo mlađe! – Alternativa

Nekoliko puta do sada smo imali priliku da pročitamo razne članke kako žene treba da se oblače i šta to pristaje njima u određenim godinama. Stilisti su tu da nam pomognu oko odjevnih kombinacija, a da mi poslušamo njihove savjete.

Žene sa 50+ godina trebaju da vode mnogo više računa o svom oblačenju, i da sve bude u skladu sa njihovim godinama. Za njih nije preporučljivo da oblače mini suknje, kratke šorčiće, poderane pantalone ili životinjske printove. One trebaju da prate svoje trendove, a ne trendove za mlade djevojke. Stručnjaci tvrde da žene u zadnje vrijeme ne prave razlike u oblačenju pa čak iako je razlika u godinama velika.

Trebamo jednom da prihvatimo da svaka žena ima pravo da nosi šta god želi, pa čak i ako to nije u skladu s njihovim godinama, ali bitno je da se one u tome lijepo i komotno osjećaju. Za stil možemo slobodno da kažemo da je kao vino, jer kako godine prolaze ono se razvija i evoluira.

Savjetuje se starijim ženama da ne nose odjeću sa šljokicama, jer sjaj i blještavil je rezervisano isključivo za mlade djevojke. Ukoliko bi ovako nešto obukle u poznim godinama onda bi izgledale ofucano. Najbitnije je da možete izabrati prave komade odjeće za sebe.

Kako starimo nije uvijek najbolje nositi crnu boju. Koža počinje da gubi pigmentaciju, pa sa crnom bojom dobijamo efekat drenaže. Pokušavajte je izbjegavati, ali svakako da ne trebate izbaciti je skroz iz svog ormara.