Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

‘Sebična ženo, bićeš mrtva kad ti dijete krene u školu!’ MAMA RAZAPETA NA INTERNETU, JER JE RODILA U 7 DECENIJI! – Alternativa

Na roditeljskom forumu pod nazivom ”Mumsnet” došlo je do razvoja velike diskusije, nakon što se oglasila jedna majka i istakla kako su žene sebične kada rode u šezdesetim godinama. Tada su se počele oglašavati mnogobrojne žene koje su davale svoje sudove o ovoj temi, a među njima je bila i Džulija Pejton Džouns koja je postala majka u 64. godini života.

”Ona će imati 80. godina, kad njena kćerka bude šesnaestogodišnjakinja. A najvjerovatnije će biti i mrtva kada joj kćerka napuni dvadeset. Mogla bi preminuti i mnogo prije, a sve je to za mene sebično.”- napisala je ona.

Džulija je radila kao šefica galerije ‘Serpentin dejm’, da bi 2016. godine saznala da je u drugom stanju. Nije željela da abortira, nego je sa uživanjem dočekala rođenje svoje kćerke. Sada njena kćerkica slavi četvrti rođendan. Naišla je na mnoge negativne komentare zbog svog postupka, ali to je nikad nije pokolebalo da se preispituje za svoju odluku.

”Mislim da nisi ispala fer prema tom djetetu, zbog generacijskog jaza. Sve ovisi i o tome koliko je otvorenog uma ova žena, ali djetetu će u svakom smislu biti teško kada je sa vršnjacima, jer će ga ismijavati zbog majke.”- dodala je druga.

Javljali su se mnogi, dok je bilo i komentara kako su sebičniji oni roditelji koji žive u teškoj finansijskoj situaciji a rađaju mnogo djece, nego ova žena koja će sve obezbjediti svojoj kćerci.