Vera Horvat koja je radila kao spremačica dugi niz godina, a kasnije i kao dadilja djece porodice Tošić, odlučila je da svima ispriča kako se ponaša Jelena prema njoj, te kako zaista izgleda život u njihovoj vili. Istakla je kako je na početku sve bilo sjajno, a kako je vrijeme odmicalo stvari su se pogoršavale. Jelena Karleuša počela ju je maltretirati kada se saznal za njenu vezu sa Ognjenom Vranješem.

Već neko vrijeme Karleuša pokazuje svima svoje bahato ponašanje, a sada smo saznali da nik kod kuće nije ništa bolja. Naime, njena spremačica nije željela više da šuti i skriva od očiju javnosti kako izgleda zaista život i ponašanje Jelene kod kuće.

”U porodici Kaleuša- Tošić radila sam oko deset godina. Prijavila sam se za posao da budem dadilja njihovoj djeci, a kako je vrijeme odmicalo sve sam više počela da radim kao kućna pomoćnica. Kada sam počela da se brinem o Atini ona je imala osam mjeseci , a kada se rodila Nika, onda sam počela voditi brinu o obje djevojčice. Obzirom da je bilo puno posla i nisam mogla sve sama da stignem, došla je i moja sestra Kaja da radi sa mnom za ovu porodicu.

Divna, Jelenina majka je uvijek bila jako ljubazna i dobra prema nama, cijenila nas je i naš posao poštovala. I mi smo zavoljele kćerke Jelena Karleuše i sa mnogo ljubavi se brinule o njima, a sada nam teško pada što ne možemo više da ih viđamo.”’- ispričala je Vera.

Nakon što se počelo govoriti o aferi Karleuše sa fudbalerom Ognjenom Vranješem, u kući je bila užasna atmosfera, sa Jelenom se nije moglo progovoriti, a sav svoj bijes je iskaljivala na kućne pomoćnice, zbog čega su one napustile ovaj posao i iselile se iz njihove vile.