Otac novorođenčeta koje je u tom trenutku bilo staro samo devet dana, dolučilo je da ispriča svoju stranu priče. Naime, on je odnio svoju bebu koja je imala temperaturu u Dom zdravlja u Krupnju, kako bi ga doktorica pregledala, ali ona je odbila to da učini, rekavši kako ne mora primati pacijente od druge doktorice.

Svi koji su saznali za ovu priču bili su u šoku, jer niko ne može da vjeruje da jedine osobe koje mogu da pomognu, odbijaju to da urade i to tako bezobrazno. Ali, ono što je još gore jeste činjenica da ova doktorica nije željela primiti novorođenče.

”Bebu koja je imala samo devet dana , odnio sam u Dom zdravlja na pregled, jer je imala zelenu stolicu i temperaturu koja je išla preko 37 stepeni. Nikog više osim nas nije bilo u čekaonici, a medicinska sestra koja je tu radila, rekla mi je kako najprije moram pitati doktoricu da li želi i može da primi moje dijete da ga pregleda. To me je odmah šokiralo.

Ovo je vrijeme pandemije, kada se svi masovno i brzo zarazuju, bez obzira da li su stariji ili mlađi, dešava se i da masovno ljudi umiru, a ja moram da pitam neku tamo doktoricu da li će primiti bebu i pregledati je. Kada sam pokucao na vrata od kancelarije dežurne doktorice, ona me nije ni pogledala, nije me ni slušala, a kamoli željela da primi. Rekla mi je kako ne mora ona primati pacijente koji pripadaju drugoj doktorici i da ona radi njen posao.”- ispričao je Denis Vasilić.

”Bebi je otpao pupak i ostala je krasta, koju mi roditelji nismo smjeli dirati. Mislili smo kako je bolje da pregleda ga doktorica. Kada je rekla da moramo izabrati doktora, pomislili smo , dobro uraditi ćemo to, ali de nam sad pregledaj dijete kad smo već došli. Najgore od svega ona nam je zalupila samo vrata od kancelarije i istjerala napolje.”