Na društvenim mrežama možemo da vidimo mnogo toga, ali u posljednje vrijeme i slike morskih destinacija koje objavljuju naši prijatelji i poznanici , kako posjećuju razne znamenitosti, ali i uživaju u lijepom vremenu i moru.

Došla su neka čudna vremena , kada sve mora da se slika i objavi na društvene mreže, jer ako to ne uraditi, isto kao da nikad nigdje niste ni bili. Glavne destinacije Balkanaca su Hrvatska i Crna Gora, iako je u posljednjih nekoliko godina mnogo turista i u Neumu.

Ukoliko ste među onima sa dubljim džepovima, onda možete da posjetite Tursku, Egipat , Grčku ili neku drugu dalju egzotičnu destinaciju. Kao glavna destinacija za odmor na moru, svakako je idalje Hrvatska, gdje more ima poseban miris, plaže uređene. Međutim, mnogo se u posljednje vrijeme govori o cijenama, koje su iz godine u godinu sve veće, što se gostima baš i ne dopada.

Bez ozbira što su već oko deset godina u Evropskoj uniji, to im ne daje za pravo da dižu toliko cijene. Najviše se gosti žale na Istru i Dubrovnik, koji su toliko digli cijene da je to nenormalno. Neum i Crna Gora su dosta prihvatlljiviji, iako treba isključiti Budvu, koja također ima visoke cijene.

Na jednoj stranici stalno možemo da vidimo zanimljive slike, a sada su pokazali jednog turista kako se kreće po Dubrovniku.

Šta vi mislite o ovome?