Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Službenica PIO fonda posle 13 godina pala! Od pokojnih penzionera isplaćivala sebi penzije i uzela 23 miliona! – Alternativa

Ovo definitivno nije privi slučaj d koji znamo da su zaposlenici državnih i javnih poslova radili u svom interesu, umjesto da su radili isključivo u interesu društva i države. Oni bez ikakvih problema počinju zloupotrebljavati svoj položaj, zbog čega rijetko imamo osobe koje su povjerljive i zaista rade svoj posao kako treba.

Ovo se desilo u Srbiji, tačnije u Novom Sada, a bilo je 2019. godine. Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno odjeljenja koje je zaduženo za suzbijanje korupcije, uhapsilo je službenicu PIO fonda , koja je radila u filijali Bačka Palanka. Sumnja se da je učinili krivično djelo prenevjere.

Kako stoji u saopštenju MUP-a , osoba čiji su inicijali V.M. je tokom svog rada, tačnije od 2005. godine do 2018. godine vršila isplatu penziaj preminulih osoba. Ovo je uspjela uraditi zahvaljujući šiframa koje je imala i koje su joj omogućavala da pristupi PIO fondu.

Osim ovog prekršaja , utvrđeno je kako je osoba, isplaćivala penzije i osobama kojim nije smjela, odnosno koje nisu imale pravo na penziju iz nekih drugih razloga. Penzije je uplaćivala rođacima, prijateljima, a sav taj novac bi kasnije dizala preko lantnih kartica na bankomatima. Protiv nje će odmah biti podnijeta krivična prijava, a zadržana je i u pritvoru.

Ovo je samo još jedan dokaz da državni službenici mogu da rade šta god im je volja i da njima nije u cilju da rade za narod, nego da sebi obezbjede što bolji život.