Svako ima priliku da gleda emisiju ”Nikad nije kasno” koju vodi Saša Jakšić zvani Žika, a svi gledaoci s njim mogu lijepo da se nasmiju, ali i da plaču pa čak u istim emisijama. Rijetko koja osoba i zna kako je njegov život i put do uspjeha bio jako trnovit, te da nije uvijek imao lijep život i novac.

Rođen je u Aleksandrovcu , čija je majka Mirjana radila kao učiteljica, a otac Dušanbio je zaposlen u fabrici ventila. Tamo je radio i njegov brat Vladmir Jakšić Musa , koji je glumio u filmu ”Lepa sela lepo gore”. Prije nego je počeo da radi na televiziji , Žika je svirao gitaru u jednom bendu. Oni su imali nastupe po cijelom regionu, ali sve se srušilo 2000. godine.

” U životu sam doživio jedan zaista ogroman lom. U jednom trenutku sam bankrotirao. Bio sam kriv, ali taj period je bio kad ni sam nisam znao šta hoću, pa sam radio ono što sam nekada govorio da neću i nije trebalo nikada da uradim. Početkom 2000. godine bio sam u Njemačkoj i tamo živio sa suprugom Snežanom i sinom Andrijom. Htio sam da im obezbjedim bolji život, počeo sam raditi neki posao sa hotelom u Njemačkoj, ali sam kroz neko vrijeme shvatio da je to pogrešno i da nikako nisam smio da se upuštam u to.

Svu ušteđevinu koju sam do tada skupio, samo sam izgubio. Čak sam otišao u crveno, pa sam bio dužan 100 000 maraka. Da bi izmirio cijeli dug trebalo mi je čak šest godina. Sve to je uticalo na naš brak, poljuljalo ga je. 2001. godine odlučili smo da se razvedemo i tada je došlo i do raspada benda. Sve ovo ružno desilo mi se u roku od godine dana.

Sa jedne strane gubiš brak, sa druge posao. Pokušavao sam na sve načine da održavam bend zajedno, ali nisam uspio u tome. Radio sam u jednoj diskoteci, a posao mi je bio da idem po pjevače na aerodrom i da ih dovedem na nastupe, faktički neko vrijeme sam radio kao vozač estradnim ličnostima. Nije mi bilo lako, ali najbitnije je da sam uspio otplatiti svoj dug.”- ispričao je Žika.