Žiku Jakšića možemo da gledamo u emisiji ”Nikad nije kasno”, a mnogi ga vole , jer je voditelj koji zaista zabavlja svoju publiku i gledaoce. Rijetko ko od nas zna koliko je njegov život bio težak i da je prošao kroz trnovit put, kako bi postigao ono što danas ima i bio bogat.

Rođen je u Alksandrovcu, gdje je otac Dušan radio u fabrici ventila, dok mu je majka Mirjana radila kao učiteljica. Mlađeg brata smo mu imali priliku gledati u filmu ”Lepa sela lepo gore” koji je postigao veliku popularnost. Žika prije nego je počeo da se pojavljuje na televiziji, svirao u bendu ”Ritam srca”, a pamtimo ga sa gitarom u ruci. Bend je bio jako popularan, a onda je 2000. godine desio se krah.

”Ozbiljan lom sam imao u životu. Doživio sam bankrot! Kriv sam sam sebi, jer kada čovjek ne zna šta zaista želi u životu, onda radi ono što ne treba i što nikako ne bi smio. 2000. godine otišao sam u Njemačku da radim kako bi sinu Andriji i supruzi Snežani obezbjedio što bolje uslove za život. Počeo sam raditi sa jednim hotelom u Njemačkoj, ali sam vrlo brzo skrenuo sa puta, sav novac koji sam imao sam uložio u pogrešan posao. Na kraju sam završio sa velikim gubicima, i dugom od 100 000 maraka.

Da bi vratio sav dug trebalo mi je čak šest godina, a sve to je ostavilo i posljedice na moj brak, koji je ionako bio na klimavim nogama. 2001. godine Snežana je odlučila da se razvedemo, a tada je došlo i do raspada našeg benda. Sve to me je stiglo u godini dana, em se bend raspada, em me žena ostavlja, a na sve to sam i dužan brdo novca.

Pokušavao sam na sve načine da sačuvam bend, ali nikako nisam mogao. Kasnije sam radio nekoliko poslova istovremeno, zakazivao nastupe, išao po pjevače, vzikao ih gdje god su trebali. ALi, sve sam to izdržavao samo da bih mogao vratiti pare koje sam dužan. Čak sam na kraju davao i alimentaciju redovno, pa sam bio ponosan na sebe.”- rekao je Žika.