Rijaliti programi postaju sve zanimljiviji na našim prostorima i zaista ih prati veliki broj ljudi. Gdje god da se pojavite možete da čujete priče o određenim rijalitijima i o likovima koji se u njima nalaze. Zadnjih nekoliko godina Zadruga je postala daleko najgledanija, ali moramo navesti i neke druge.

Željko Mitrović osmislio je program koji mogu gledati svi i mladi i stariji, iako se svakim danom emituje sve veća količina nasilja i bluda.

Najgore od svega jeste što se scene nasilja i nemorala znaju emitovati i u toku dana, kada djeca bez roditeljskog nadzora mogu sve to da prate a onda se isto to dijeli i po društvenim mrežama. Djevojke i djevojčice po svojim profilima, objavljuju razne slike gdje su polugole, što omladina počinje misliti da je normalno.

Drugi najpoznatiji rijaliti program jesu Parovi koje možemo pratiti na Happy televiziji. I u njima se nalaze razni profili ljudi, kao i Zmaj od Šipova, koji se predstavlja kao veseli Bosanac koji dolazi sa sela. On je govorio kako se bavi uzgojem stoke, ali ga je publika zavoljela zbog njegove iskrenosti i nepokvarenosti.

Ponaša se divlje, a nakon završetka sezone otišao je u svoje rodno mjesto, gdje je ugostio i svoju dugogodišnju koleginicu Ivanu Bajić sa kojom je spavao u istom krevetu.