Zvezde Granda daleko su najpoznatije i najpopularnije muzičko takmičenje, koje je na našim prostorima prisutno nekoliko godina. Jako su gledani na prostoru Balkana, ali isto tako i šire.

Svaka emisija postiže sve veće rekorde gledanosti, a takmičari osvajaju srca publike, koja kasnije počinje redovno da prati njihov rad i pruža im podršku u stvaranju karijere. Danas iz ovog takmičenja imamo veliki broj poznatih pjevača koju su uspjeli da naprave ozbiljnu karijeru i podignu je na visoku ljestvicu.

Kroz takmičnje je prošao veliki broj takmičara, koji možda u jednoj sezoni nisu imali sreće, ali oni bi se prijavljivali i u sljedeće sezone, nakon čega bi uspjeli u svojoj namjeri da osvoje neko zavidno mjesto i postanu dobri pjevači. Mnogi od njih su upravo u ovom takmičenju započeli sa svojim karijerama.

Ovaj momak je bio pravo iznenađenje na sceni, a uspio je i na prvo predstavljanje da pridobije publiku i da ga zavole. Napravio je pravi šou, a čak je uspio i da zbuni Sašu Popovića. On je trebao da se predstavi, rekao je kako se zove Aleksandar Živković, a da mu je Era Ojdarić otac. Međutim, kasnije se saznala prava istina.

Pogledajte predstavljanje ovog takmičara, koji je nasmijao mnoge. Iako je prošlo mnogo godina od njegovo nastupa, o njemu se često govori i nasmijao je mnoge!