Početkom prošlog mjeseca u Srbiji se desile dvije tragedije koje je javnost ostavila u šoku. Naime , Srbija se još uvijek oporavla od dva masakra koji su počinjena od strane dvije mlade osobe. Jedan se desio u osnovnoj školi , a nedugo zatim desio se i drugi u Mladenovcu .

Majka masovnog ubice iz mladenovca je odlučila da progovori pred kamerama o onome što je njen sin uradio. Ona je istakla da nema obraza da stane pred roditelje stadale djece , te da je njen sin i nju ubio onog trenutka kada je pucao u nevinu djecu. B.B.je rekla da živi samo zato što mora , a zbog zločina svog sina , živa je pokopana.

“Prije nego je otišao od nas uveče , mene je poljubio a ocu je rekao Ćao bajane , a dedi da sutra ujutro u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i janje ,ostavio je i blatnjave patike da mu operem , a otišao je u papučama . Kada je odlazio tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala . Ništa nije nagovještaval da će da… Mislila sam da se ubio kada sam čula da je ubio tolike ljude i ranio , ali ujutro su ga našli. ”

Ovim riječima , prekidanim suzama i jecajima B.B opisuje najteže trenutke u svom životu , kao i u životima porodica osmoro mladih ljudi koje je 4.maja pobio njen sin Uroš B. u Duboni i Malom Orašju. Ova slomljena žena je izjavila da pati za svakom žrtvom svoga sina , te da se moli za ozdravljenje onih koje je povrijedio , ali i da je kao roditelj bespovratno poražena i pogažena.