Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

SRAMOTA ZA PRAVOSLAVLJE I SRPSKU CRKVU! Ovo je PRAVO ČOLINO IME, pa kako se ne stidiš čovječe? – Alternativa

Zdravko Čolić ubraja se u najpoznatije muzičare na našim prostorima, koji je već tridesetak godina na javnoj sceni i iza sebe ima veliki broj hitova. Interesantno je da ni Čola nije imao dobar početak i da je karijeru gradio veoma teško i svojim mukotrpnim radom.

Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, on je po nagovoru svom menadžera htio da se probije i na njemačko tržište, pa je u tu svrhu promijenio i svoje ime, kako bi navodno publika u toj zemlji mogla lakše da ga zapamti i zavoli.

Njemcima je navodno bilo teško da izgovaraju ime ”Zdravko”, pa je se tamo predstavljao imenom ”Dravko”. Uspio je da izda i tri pjesme na njemačkom jeziku, ali onda je shvatio da to ipak nije za njega, i da mu je najbolje da se vrati u svoju prvobitnu rutinu.

Kasnije su ga mnogi ismijavali i nabijali mu na nos što je mijenjao svoje ime, ali čigledno nije pogriješio što je to ostavio i oslučio da napusti njemačku estradu i vrati se u Jugoslaviju kako bi nastavio ovdje da gradi karijeru, kakvu danas i ima. Danas je definitivno jedan od najboljih izvođača, koji je na kvalitetan način izgradio svoje ime, a i pjesme su mu jako slušane.

Volite li vi da slušate ovog izvođača? Šta mislite o njemu?

Svoje mišljenje pišite nam u komentare!