Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

SRAMOTNA ODBRANA MEDICINSKE SESTRE KOJA JE TUKLA STARICU: Detaljan iskaz iz policije – “Prva me je napala, ima smetnje” – Alternativa

Javnost je šokirala snimka medicinske sestre u Peći na kojoj se vidi kako zlostavlja staricu.

Medicinska sestra Aurona Peljaj dala je sramotnu obranu policiji nakon što je uhićena nakon što je na društvenim mrežama objavila video kako tuče staricu u staračkom domu. Tvrdila je da se zapravo štitila od starice, iako se na snimci jasno vidi da se čak i nasmijala dok je šamarala nesretnu ženu.

U podužem tekstu koji je objavio Sinjali, Peljajeva je svoj postupak opravdala tvrdnjom da je “ona (starica) prva napala nju” i da je bila agresivna.

Cijeli slučaj dogodio se u staračkom domu “Orenda” u Peći. Na snimci se vidi kako dvije medicinske sestre, Aurona Peljaj i Altina Redžepi, šamaraju nesretnu staricu dok Remize Kući snima.

Osumnjičenica je privedena, a Perjaghi, koji se na snimci vidi kako drži staricu, strahovito ju je pretukao i sramotno se branio policiji. Tvrdila je da je staricu udarila u samoobrani.

Kako javlja portal Sinjali, Peljaj je rekla da je tog dana otišla pomoći kolegici koja je imala posla sa starijom ženom jer je, prema njenim riječima, bila agresivna.

Ona je branila svoje nasilje nad njom, rekavši da je starica navodno prvo nju napala. Kazala je da je nesretna žena tog dana imala psihički slom i izazvala “pobunu” u prostorijama centra.

“Ona je već bila podstanar kuće kad sam ja počela raditi i liječnik je potvrdio da ima psihički poremećaj. Na dan incidenta bila je vrlo agresivna i na trenutke je prolazila kroz napete krize, a to smo rekli liječniku. Taj dan naš zadatak je bio da Starija žena (žrtva) je mijenjala pelene nakon fizičke potrebe i prljala prostor rukama. Čula sam buku u kupaonici i otišla provjeriti. Kolegica je tamo imala problem i htjela sam Upomoć. Napala me je, slomila mi ruku i napala me nogom. Nisam upotrijebio nasilje niti silu osim da je spriječim da me napadne. Ona je tog dana napala i drugog stanara”, ispričala je Sinjali.

“U školi su nas učili da trebamo dominirati nad onima koji predstavljaju rizik za zaposlenike i imaju psihičke probleme. Znao sam da je potez pretjeran, ali ona me prva napala i moj potez je bio upozorenje, a ne sila. “Kolege sam pokušao kontrolirati nju (staru damu)”, rekla je.

Također je dodala da je rezidencija namjerno objavila video jer ona jučer nije bila na poslu.

Inače, nasilje nad staricom šokiralo je javnost u okolici. Gotovo svi kosovski dužnosnici oglasili su se o navedenim napadima i osudili postupke radnika.