Postoji veliki broj turista iz cijelog regiona koji ponekad odživi neku neprijatnost tokom ljetovanja, bilo da se to desilo u nekim restoranima, trgovinama, hotelima ili čak na plaži. Svako od nas najviše voli otići na more kako bi se odmorio fizički, ali i psihički, te iz tog razloga nismo dužni da slušamo ili doživljavamo neke neprijatnosti koje samo mogu da nam pokvare godišnji odmor.

Jedan od turista ove godine je već uspio da doživi neprijatnost i to tokom ljetovanja na crnogorskom primorju. Vjerujemo da će poslije ovoga dobro razmisliti gdje će sljedeći put zaputiti se kako bi se odmori.

Otišao je u Sutomore, tačnije na plažu Korali. On je odlučio da ovaj odmor iskoristi za drženje sa priajteljima, pa su od ranog jutra otišli na plažu i počeli da se zabavljaju. Ubrzo su do njih došli direktor kafića i nekoliko konobara, koji su ih izbacili sa plaže, rekavši kako ne troše dovoljno novca i da ne mogu tu prisustvovati.

Svi su bili u šoku i iznenađeni da se ovako neko postavi prema njima. Drugi dan su odlučili da odu do Čanja, ali prije ulaza vidjelu su obajvještenje na kojem su jasno definisana pravila kojih se turisisti moraju pridržavati. Jedno od njih jeste da su suncobrani dio kafića i ne mogu se koristiti. Te ukoliko žele da provedu tu dan, moraju naručiti piće u vrijednosti od najmanje 30 eura.

Ovo je samo jedan od dokaza da dobro morate razmisliti gdje želite ljetovati, te ronaći pravo mjesto ako želite da sačuvate nešto novca.

Je li neko od vas imao neugodnih iskustava na nekoj destinaciji?