Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

SRBIJA U ŠOKU! Mlađu sam prodala za 50.000 evra, a stariju samo za 5.000, a za unuku uzela 20.000 evra i sazidala kuće! – Alternativa

Trgovina maloljetnim Romkinjama i dogovoreni dječji brakovi i dalje su praksa u Srbiji u 21. stoljeću. Tako Radmila Mikolović, iz sela Tešnice kod Aleksinca, tvrdi da je prodala svoje dvije kćeri i unuku za stotine hiljada eura. Rekla je da je tim novcem izgradila kuću. Riječ je o protuzakonitom djelu za koje je predviđena kazna do 15 godina zatvora, no vlasti na to nisu reagirale budući da ove običaje smatraju romskom tradicijom,

Mikulović je rekao da ne postoji zakon protiv prodaje djevojaka u braku jer je to romska tradicija.

– “U obitelji se rodila djevojčica i odmah je rekla da smo bogati. Mlađu kćer prodala sam za 99.000 maraka, a najstariju za 10.000 maraka. Unuku sam naplatila 20.000 eura i od tog novca sam napravila kuću”, rekla je i dodala da ima dvije unuke za prodaju. Namjerava ih “pokloniti za 20.000-50.000 eura”, a obje unuke imaju nešto više od 11 godina.

Mikulović je rekao da su glavni kupci romskih djevojčica bili Rumuni i Šiptari, a nakon što su kupci platili, djevojčice su odlazile u Francusku, Bugarsku i Njemačku.

Radmilina unuka Andrijana Mikulović ispričala je kako joj je odrastanje uz baku koja je željela profitirati udajom za nasljednicu bilo vrlo turbulentno.

“Imala sam noćne more! Odrastala sam znajući da se ljudi mogu pojaviti na vratima i pitati ima li djevojka na prodaju. Onda sam sanjala da se skrivam u ormaru. No, za mnoge naše susjede to je normalno” rekla je Andrijana.