Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Srpkinja živi u Švicarskoj i otkrila kako se tamo živi: Komšije su me prijavile policiji, jer sam podgrijala ručak mužu! – Alternativa

Nakon raspada Jugoslavije, došlo je do masovnog odlaska ljudi sa naših prostora, a naročito posljednjih nekoliko godina. Uglavnom odlaze u zapadne zemlje, kako bi sebi i svojoj porodici obezbjedili bolji život. Tamo će imati obezbjeđen smještaj, kao i dobro plaćene poslove, što i nije slučaj na našim prostorima.

Narod sa Balkana je mnogo otvoreniji, imaju neku toplinu u sebi i spremni su za druženje, bez obzira o kome da se radi. Srna je zajedno sa svojim suprugom Mijatom, iselila se iz Srbije i otišla u Švicarsku u potrazi za boljim životom.

Tek poslije četiri decenije odlučila je da se vrati. Srna je tom prilikom otkrila kakav je život u Švicarskoj, te kako je bolja i uređenija država, ali da tamo nema života i slobode kao što je to slučaj ovdje. Dosadilo joj je da za svaku sitnicu plaća porez, i da se plaši da li će je komšije prijavljivati za svaku sitnicu.

Oni su uvijek vodili lijep i opušten život dok su živjeli na Balkanu, a kada su otišli u Švicarsku sve se promijenilo i tamo nije kao što je kod nas bilo. Kod Švicaraca postoje određena koja moraju da se poštuju, te su i zakoni napravljeni da se čovjek ne može braniti ukoliko napravi neki prekršaj. Na rad na crno možete slobodno da zabravite.

Naime, jedan dan je Mijat podgrijao ručak u auto servisu u kojem radi, a ujedno je on vlasnik isto, ali kada je to vidio njegov komšija odlučio je da ga prijavi.