Iako su stručnjaci predviđali da će prošle godine epidemiološka situacija biti mnogo povoljnija tokom toplih ljetnih dana, to nije moglo da se zaključi na početku ljeta, jer je broj zaraženih bio znatno veći nego tokom zime kad su govorili da su rekordne brojke zaraženih.

Ovo je ostavilo veliki uticaj na ljude različitih djelatnosti, da su mnogi ostali bez posla . Međutim, imali smo priliku vidjeti da su najviše kukali i žalili se pripadnici estradne scene, te su neki od njih govorili kako nemaju novca ni za hranu, jer su im troškovi ogromni.

I Svetlana Ceca Ražnatović je progovorila o ovoj temi i otkrila kakvo je zaista bilo stanje među pjevačima tokom pandemije koja je pogodila svijet. Ona je tom prilikom otkrila da situacija nije nikako dobra, te da i ona sama s svojom porodicom ima velikih problema i da im je teško živjeti, obzirom da nema nastupe.

Priznala je da nekim pjevačicama koje nemaju posebno plaćene nastupe i dobijaju jako malo novca zaista treba pomoć.

”Troškovi su jezivi, dok su nam prihodi nula, ali možete zamisliti kako je živjeti ljudima koji zarade dosta manje novca. To nikako nije fer.”- rekla je Ceca.

Međutim, obični ljudi su bili jako bijesni na poznate ličnosti, jer su i sami svijesni da oni zarađuju i imaju puno više novca, nego oni, jer većina njih je radila na dnevnice.