Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Srpska nutricionista objavila tabelu! Tabela koja NE GRIJEŠI, šokirat ćete se kada vidite! Ne dozvolite da idete preko ovih brojki! – Alternativa

Jedna od najpoznatijih nutricionistica u Srbiji, Branka Mirković rekla je kako se zna desiti da vaga zavara mnoge ljude, pa čak i mršave, koji ustvari mogu da budu pretili, ali ukoliko se klinički gleda.

Uz pomoć ove dijete ona je uspjela da izgubi mišiću masu a ne masti. Osobe koje na ispravan način gube kilograme naprave u svom tijelu dobar omjer mišićne mase i mišića, pa njihovo tijelo izgleda zdravo i zategnuto. Kada se desi da osoba ima više masnoće, a manje kilograma, onda je takvo tijelo mlitavo, a desi se i da izgleda debelo.

Veoma bitnu ulogu u svemu ovome ima i indeks tjelesne mase, odnosno kakav je to omjer težine i tjelesne visine. Ukoliko želite na pravilan način da izgubite kilograme, onda morate povećati tjelesnu aktivnosti, ali i uzimati zdravu hranu.

Branka je istakla da je svaka osoba za sebe, te da bi se trebali obratiti nutricionistima ukoliko želimo da gubimo kilograme na pravilan način. Nije svako građen isto, a samo stručne osobe mogu da nam pomognu. Pogledajte u tabeli ispod koliko je poželjno da imate kilograma u odnosu na svoju visinu.