Posljednjih dana internet su preplavile teorije i nagađanja o smaku svijeta koji bi se prema blogerima trebao dogoditi 24. rujna 2022. godine. Što je iza ovoga?

Sve je počelo širenjem videa Fridriha Merca, jednog od oporbenih zastupnika u Bundestagu, u kojem se čuje kako tvrdi da će 24. rujna 2022. ući u povijest kao “Svi ćemo se sjećati gdje smo bili dan.”

No, nisu samo Mercovi “upozorili” čovječanstvo na događaje koji bi se toga dana mogli dogoditi, već i oni dobri stari “Simpsoni”.

U nekoliko epizoda možete vidjeti aluzije na smak svijeta, netizensi dešifriraju redoslijed epizoda i znakove u njima te dešifriraju da je ključni dan 24. rujna.

Osim toga, mnogi “netizens” vjeruju da će na današnji dan doći glava solarne oluje, elektromagnetsko zračenje koje emitira sunce.

Navode su demantirali stručnjaci tvrdeći da su takve “oluje” sasvim normalne i bezopasne na Zemlji.

Unatoč tome, korisnici interneta i dalje vjeruju ili se pretvaraju da je kraj svijeta neizbježan, a njihove su primjedbe sigurno bile potaknute činjenicama poput nedavne kraljičine smrti, koju mnogi tumače kao znak mobilizacije ruskih trupa, daljnje eskalacije ukrajinski sukob koji bi mogao dovesti do Trećeg svjetskog rata ili nuklearnog sukoba.