Kao prvi pjevač mega popularne grupe ‘Bijelo Dugme’, Željko Bebek je proslavio se i podigao visoko na muzičkoj javnoj sceni. U decembru je proslavio svoj 75. rođendan, a i sam je u nekoliko navrata govorio kako je Bijelo Dugme donio mu samo dobro i da je ono bilo odskočna daska.

Kasnije je započeo svoju solo karijeru, koja je također jako kvalitetna i prepoznatljiva, pa samim tim mu omogućava lijep i lagodan život. Često je bio na meti mnogih komentara i skandala, a mi vam donosimo danas njegovu životnu priču.

Bebek iza sebe ima dva braka, koja su propala. U prvom braku je dobio kćerku Silviju, i on nije dugo potrajao, da bi se ubrzo oženio i po drugi put. Ni ovaj brak je očigledno nije ono što mu je potrebno, u njemu je dobio kćerku Biancu. Ubrzo Bebek staje i po treći put na ludi kamen i ženi se sa 34 godine mlađom Ružicom. Godinama su u braku, a iz njihove ljubavi rodila se kćerka Katarina i sin Zvonimir.

Oni su djeci dali imena po Željkovim roditeljima, kako bi im odali veliko poštovanje. Bebek je priznao kako je prve dvije godine braka sa Ružicom, uglavnom se skrivao i nisu htjeli da izlaze u javnost, jer ih je bilo stid zbog očigledne i prevelike razlike u godinama.

Međutim, poslije te dvije godine nisu željeli više da se skrivaju, nego su počeli voditi normalan život. I sami kažu, njihov život njihova stvar!