Na snimcima možete da vidite mnoštvo razorenih domova, a iz minute u minut broj poginulih i povrijeđenih je u porastu. Ispred mnogih razorenih domova, službe za spašavanje i dobrovoljci prave improvizirane bolnice kako bi se mogla ukazati pomoć svim povrijeđenim licima.

Afganistan je prije nekoliko sati pogodio jak zemljotres , jačine 6,1 stepen po Rihteru, te je prema najnovijim informacijama broj povrijeđenih preko hiljadu. Potres se desio na 44 kilometra od grada Kosta koji je smješten na jugoistoku Afganistana, dok je epicentar zabilježen na 51 kilometar.

Podrhtavanje je bilo jako , a osjetilo se u rasponu od 500 kilometara, osim u Afganistanu i u Indiji , kao i u Pakistanu. Ubrzo su se na društvenim mrežama počeli pojavljivati razni sminci zemljotresa, gdje vidimo veliki broj Afganistanaca kako paniččno trče na sve strane i žele doći do helikoptera kako bi otišli na sigurnije mjesto.

Obzirom da ima dosta povrijeđenih u potresu, oni sposobni svoje najvoljenije stavljaju na plahte i nose ih iz razorenih domova. Svi su u strahu , da ne bi došlo do ponovnog zemljotresa.