Prema pisanju hrvatskih medija, jako nevrijeme pogodilo je Sloveniju, a po sateliskim snimcima uskoro bi se oluja pomgla približiti karlovačkom području. Srpski meteorološki centar izdao je upozorenje da se nevrijeme očekuje i na ovom području.

Najrije je nevrijeme zabilježeno na svjeveru Slovenije, a ubrzo je počelo i da se širi prema unutrašnjosti. Centar za informisanje istaklo je kako su do sada najve ći problemi zabilježeni u opštinama koje se nalaze oko rijeke Drave.

Izdato je i upozorenje iz Agencije za zaštitu životne sredine kako se u unutrašnjosti zemlje očekuje jako nevrijeme koje će biti praćeno jakim vjetrom, udarima groma, pljuskovima, dok ima opasnost i od grada. Definitivno najgore će biti u Koruškoj , Štajerskoj, kao i na jugoistoku Slovenije.

Profesionalna vatrogasna društva su odmah aktivirana, ali su prihvaćeni i dobrovoljci. Prema pisanju slovenskih medija već na dvadeset lokacija zabilježeno je veliko nevrijeme, došlo je do pojave velikih bujičnih poplava, odrona, nekoliko objekata je pod vodom, srušeno je mnogo stabala, a čak i neki putevi nisu prohodni.

Večer se u Srbiji očekuje naoblačenje koje će biti praćeno kišom, a potom jakim pljuskovima praćenih grmljevinom.