Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Stručnjak otkriva da se ovo desilo i prije 29 godina: Moguće da je Mateja iscenio svoj nestanak! – Alternativa

Nestanak mladića Meteje Periša koji je sa svojim prijateljima došao iz Splita u Beograd kako bi proslavio Novu godinu uzdrmao je javnost. Danima su spasilačke ekiše i policija pokušale da pronađu tijelo mladića , ali niko nije uspio u tome. O njemu je na televiziji Pink govorio i Ratomir Antonović , koji radi u Centru za bezbjedost, istrage i odbranu.

”Još uvijek se nadamo da je Matej Periš živ i nećemo izgubiri nadu sve dok ne otkrijemo šta se zaista desilo. Treba ispitati sve, pa kakav je odnos sa njegovim roditeljima, te da li postoji mogućnost da je iscenirao svoj nestanak.”- rekao je Antonović.

”Postoji sumnja da je zajedno sa Majom Soptom lažirao nestanak, odnosno da su dogovorili sav ovaj scenario. Sjećam se da je isti ovakav slučaj desio se 1993. godine, kada je iznenada nestao jedan naš pjevač, a nikada se nije saznalo šta se zaista desilo i gdje je njegovo tijelo. I za to postoje velike predpostavke da je promijenio identitet i nastavio sa novim životom.”- nasatavio je.

”Mateja je bio u potrazi za nekim prevoznim sredstvom, jer mu je bilo potrebno da dođe do neke lokacije. Možda i njegovi roditelji sumnjaju u to, da nije imao mir kod kuće i da je sada jednostavno otišao da ga pronađe.”- zaključio je.

Mateja je nestao u toku noći sa 30. na 31. decembar kada je sa prijateljima posjetio klub ”Gotik”. Njegovi prijatelji nisu ništa znali o toj noći, niti im je mladić bio sumnjiv. Šta se zaista desilo idalje ostaje neistraženo..