Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Stručnjak šokirao sve: Jugoslavija bi danas bila najjača sila, a Beograd glavni grad! Namjerno su je uništili! – Alternativa

Obzirom da postoji Pokret nesvrstanih, Evropska unija ne bi bila ono što je danas jer bi bila znatno slabija i ne bi imala ovoliki uticaj u cijelom svijetu. Svi iz Evrope bi išli u Beograd. Prema riječima Fil Batlera postoje svije činjenice kojih moramo biti svjesni.


Jedan je da je Evropa namjerno uništila Jugoslaviju, jer im nije odgovaralo da imaju tako jaku i moćnu silu u samom centru. Drugo je da nikada ne bi moglo doći do raspada, da jugoslovenski narodi u sebi nisu imali to negativu koja ih je tjerala da se raspadnu, odnosno da nisu napravili plodno tlo za rasad Jugoslavije.

Ovaj britanski stručnjak je još izjavio: Napravljena je na granici Osmanlijskog carstva i Austrougarske monarhije. U Jugoslaviji su se ova dva naroda spajala i napravljena je posebna kultura, kakva nije viđena još od vremena kada je vladao Aleksandar Veliki. Pola vijeka je ovaj eksperiment trajao da bi se stvorila savršena jugoslovenska zemlja.

Stvaranje Jugoslavije bila je razumna ideja Frnacuske i Velike Britanije, kako ni mogla da se zaustavi Njemačka.
Jugoslavija je mogla da postane velia svjetska sila samo da nju nisu djelovale političke manipulacije, rat, pritisci kako iz spolja tako i iznutra. Ona je uspjela da se izdigne kada ju je vodio Josip Broz Tito, legendarni heroj. On je došao na ideju da se osnuje Pokret nesvrstanih.

Svi su željeli da se desi raspad Jugoslavije, jer im je predstavljala prijetnju. Ni Bil Klintonu to nije odgovaralo, pa razmislite zašto je samo došao i intervenisao u Bosni 1995. godine, jer je htio da destabilizuje politički sistem.